top of page

TEATTERIQO

TeatteriQo on vireä vapaan kentän nykynukketeatteri ensemble, jonka esitykset  yhdistävät taidolla poliittista ja runollista otetta.

 

Inhimillisyys, yhteistoiminta ja poeettinen vapaus ovat ryhmän taiteellisen työn ytimessä. Kiertueillaan he vievät teatterin keskelle katsojien asuinympäristöä ja  luovat mahdollisuuksia ihmisten välisille kohtaamisille.

 

Viime vuosina ryhmä on rakentanut kiertävän “Karavan“ pien-näyttämön asuntovaunuun, toteuttanut teoksen kuvitteellisesta kaupungista “Vsknha” (2020), koko perheelle suunnatun ilolaulun arkielämälle “Ovisilmä” (2021) sekä historian kaikuja käsittelevän aikuisten esityksen “Pilvien Paino” (2020).

Ovisilmä_1.jpg
DSC00468_modifié.jpg

PERRINE FERRAFIAT

PERRINE FERRAFIAT on Turun taideakatemiasta valmistunut nukketeatteritaiteilija. Hän toimii visuaalisen teatterin parissa ohjaajana, esiintyjänä, ääni- ja graafisena suunnittelijana, opettajana sekä pohdiskelijana.

Taiteellisessa työssään hän pyrkii löytämään ja jakamaan arjen poeettisia, poliittisia ja inhimillisiä sisältöjä. Hän kurkottaa kohti ihmisiä, heidän tarinoitaan, heidän kulttuuriaan. Ferrafiat on kokeilunhaluinen tekijä, joka innostuu poikkeuksellisista ideoista, vahvasta visuaalisuudesta ja yhteistoiminnasta. 

EMMA HANIKKA

EMMA HANIKKA on nukketeatteritataiteilija, teatterimuusikko ja luokanopettaja. Nukketeatteritaiteilijana hän on työskennellyt Suomessa ja kansainvälisesti vapaalla kentällä sekä teatteritaloissa nukenrakentajana, työpajaohjaajana sekä esiintyen nukenkäsittelijänä. Teatterimuusikkona hän työskentelee instrumentteinaan laulu ja viulu sekä kunkin teoksen visuaalinen maailma. Instrumentiksi voi päätyä puvustus, lavastus, tarpeisto, esitystila tai maisema.

Niin taiteilijana kuin opetustyössäkin Hanikka on samanaikaisesti lapsi ja aikuinen. Aikuinen kohtaa todellisuuden vaatimukset: paperityön, tilan ja ajan realiteetit, vastuut ja deadlinet. Lapsi nauttii, leikkii ja saa hurjia ideoita.

P9101577.JPG
Mila_N-3.jpg

MILA NIRHAMO

MILA NIRHAMO on nukketeatteritaiteilija ja taidekasvattaja.

Hän valmistui Turun Taideakatemista 2014. Osana opintoja hän opiskeli lukukauden Berliinissä Ernst Busch – teatterikoulun nukketeatterilinjalla. Nukketeatteriopintoja ennen hän on toiminut lastentarhanopettajana, kouluttajana ja työpajaohjaajana.

 

Nirhamolla on vankka kokemus erilaisten ryhmien ohjaamisesta. Nukketeatterin eri osa-alueet, esiintyminen, nukenrakennus ja

ohjaus kiinnostavat Nirhamoa. Hänen sydäntään lähellä ovat myös opettaminen ja yhteisölliset hankkeet. 

ANNA USCHANOV

ANNA USCHANOV työskentelee taidemaalarina ja nukketeatterin tekijänä. Mittakaavalla leikittely, sen venyttäminen tai kutistaminen ovat hänelle olennainen osa esitysten tekemistä.

 

Erilaisten materiaalien tunnustelu, tutkiminen ja yhdistäminen luovat hänelle erilaisia maisemia, materiaalisia kokonaisuuksia. Teoksissaan Uschanov ei poikkea kovin kauas omasta kokemus piiristään, vaan teosten tematiikka perustuu usein havaintoihin arkipäivästä.

p1130941.webp

Vuosien varella, meillä on ollut iloa tehdä työtä monien taiteilijoiden kanssa : Sinikka Lumiluoto, Daniela Alatorre, Camille Martin, Maija Linturi, Olli-Pekka Jauhiainen, Valtteri Bruun, Jere Suontausta, Laura Hallantie, Jenni Rutanen, Anna Nekrassova, Maria-Elina Koivula,  Johanna Kultala, Johanna Latvala, Kauri Honkakoski, Anna Karmala, Satu Kivistö, Mona Krueger, Nella Turkki, Sarune Peciukonyte, Kaisa Kuvaja, Jessica Kangasniemi ja monet muut, jotka aina auttavat ja osallistuvat esityksien tekemiseen.

 

bottom of page